Nederlandse Vereniging Lissabon

Vereniging voor Nederlandstaligen in Lissabon en omgeving

wait
wait

Nieuwsarchief

18 oktober 2018 – Wandelen in omgeving Sintra

Beste leden (en niet-leden),

 

Onze volgende activiteit – we gaan wandelen in de omgeving van Sintra !

10.00 uur: verzamelen voor koffie in Casa do Preto, Estrada de Chão de Meninas 44, Sintra

10.30 uur: vertrek wandeling

13.00 uur: lunch in Taverna dos Travadores, Praça D. Fernando II, nr 18, São Pedro da Sintra

Zoals u kunt lezen zal de wandeling ruim twee uur in beslag nemen. De wandeling vindt plaats onder leiding van een gids. Het is dan ook de bedoeling dat we stipt om 10.30 uur vertrekken dus dan moet de koffie op zijn! Wij adviseren u ook zeker goede loopschoenen mee te nemen om de wandeling met plezier te kunnen volbrengen.

De wandeling eindigt bij het restaurant waar we gezamelijk gaan lunchen. De koffie en de lunch betaalt u zelf, verder zijn er geen kosten aan verbonden.

Wij willen u vragen om uiterlijk 13 oktober te laten weten of u komt, en aan welke onderdelen van het programma u deelneemt, zodat wij deze informatie aan de gids kunnen doorgeven en het restaurant kunnen reserveren.

Graag tot 18 oktober!

Vriendelijke groeten,

Het bestuur

Nederlandse Vereniging Lissabon

Verslag van het Chatham Trophy golftoernooi

Golftoernooi Chatham Trophy Nederland / England eindigt in een gelijkspel 4 – 4 !
Na jaren van afwezigheid op de golfkalender is 20 juni jl. het Chatham Trophy toernooi gespeeld. Een golftraditie sinds 1988, ter “viering” van de succesvolle Nederlandse aanval op de Engelse oorlogsvloot. De Nederlanders, onder het bevel van admiraal de Ruyter brachten vele schepen tot zinken en o.a. de HMS Royal Charles, de trots en het vlaggenschip van de Engelse vloot, werd meegesleept naar Nederland. Het was het grootste verlies ooit voor de Engelse marine. Bij een toernooiwinst of een gelijkspel van de Engelsen, blijft de Trophy in Engelse handen.

Een mixed team van 16 Nederlanders namen het in een matchplay op tegen 16 Engelsen. In oranje of in de Engelse kleuren gekleed, jong of oud, dame of heer, lopend of in een buggy, speler of supporter, eenieder was erop gebrand om er een onvergetelijke, gezellige dag van te maken. De met zon overgoten golfbaan van Estoril lag er prima bij, snelle greens en weinig wind. Nadat de vlaggen waren gehesen en aangemoedigd door menig supporter werd de eerste bal afgeslagen door Erik Herter en Daan de Roos.
We hadden sterk de indruk dat onze tegenstanders dachten dat het een “walk in the parc“ zou worden. Echter het Nederlands verborgen golftalent uit Lissabon e.o. en zelfs Braga liet zich van hun beste kant zien. Tussenstanden werden uitgewisseld bij de Bar Hole Nr.12. Conclusie: onze tegenstander was in moeilijkheden. Nog geen enkele flight was beslist. De spanning nam zienderogen toe. Uiteindelijk werden er 3 flights beslist op de allerlaatste hole Nr.18 !! Na dit uitermate spannend verloop werd het een zeer verdiend gelijkspel 4 – 4. Door dit resultaat blijft de Trophy, met de ketting “up“, in Engelse handen. Maar, wat als ………..
Na afloop van de wedstrijd genoten 45 personen tot diep in de middag van een wijntje, de traditionele curry lunch en een zeer geanimeerde prijsuitreiking. Onze vitale 80 plusser & Chatham veteraan Auke Bos gaf een mooie Chatham uiteenzetting. De Trophy werd door onze captain Jan Brackel overhandigd aan de Engelse captain Ron Goddard. De Nederlandse matchplay winnaars waren: Robert Hoekstra & Jan van Boetzelaer, Karin Dekker & Leni Simpson, Nanke Franken & Jan Brackel, Caroline de Roos & Barbara Miller. Leni Simpson won nearest to the pin en Caroline de Roos sloeg de longest drive.
Het was een geslaagd evenement waar je de ene helft van het jaar naar uitkijkt en je de andere helft van het jaar over napraat. Juni 2019 staat bij velen reeds in de agenda. Er zal tijdig een bericht via NVLissabon uitgaan.

Laatste koffiemorgen voor de vakantie

Hallo,

Na een druk jaar met diverse activiteiten, willen we graag voor de vakantie nog een laatste koffiemorgen organiseren.

De koffiemorgen wordt georganiseerd op woensdag 27 juni a.s. in Café Terraço, Rua Trinidad 28, in Lissabon.
Dit is aan de top van het plein Largo Rafael Bordalo Pinheiro. Vanaf 11.00 uur zullen er minimaal twee bestuursleden van de Nederlandse Vereniging Lissabon (herkenbaar) aanwezig zijn. U hoeft u zich niet van te voren aan te melden.

Tijdens de koffie kunt u doorgeven of u mee wilt gaan met de lunch. In welk restaurant we gaan lunchen bepalen we op de dag zelf. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor alleen de lunch.

Heeft u nog vragen dan kunt u altijd bellen met Ina 964515331 of Martelle 962681153.

Graag tot ziens op 27 juni.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Nederlandse Vereniging Lissabon

Aanmelden voor de viering van Koningsdag 26 april 2018

Het geslaagde Staatsbezoek van Z.M. Koning Willem-Alexander en H.M. Koningin Máxima van vorig jaar aan Portugal ligt nu alweer een aantal maanden achter ons. Maar de traditionele Koningsdagreceptie ten huize van Ambassadeur Bijl de Vroe in Lissabon komt alweer dichterbij! Deze ontvangst vindt dit jaar plaats op donderdag 26 april 2018 van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Benut deze gelegenheid om in het jaar na het Staatsbezoek de verjaardag van Z.M. de Koning samen te vieren en meldt u tijdig aan! En geef dit bericht s.v.p. door aan Nederlandse vrienden en kennissen in Portugal.
De jaarlijkse Koningsdagreceptie vindt dit jaar plaats op donderdag 26 april a.s.
Nederlanders vanaf 15 jaar, die zich in Portugal hebben gevestigd, zijn welkom op de receptie. Aanmelding dient uiterlijk maandag 16 april te geschieden via e-mail: lis-office@minbuza.nl, onder vermelding van naam, contactgegevens en aantal personen.
Enige tijd na uw aanmelding ontvangt u een uitnodiging per e-mail. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van deze uitnodiging van deze e-mail op naam.

Aanmeldingen via Facebook worden niet geaccepteerd.

NIEUWJAARSBORREL 2018

Ook dit jaar wil de Nederlandse Vereniging Lissabon haar leden (en Nederlanders die (nog) geen lid zijn van de vereniging) de gelegenheid geven om nieuwjaarswensen uit te wisselen. Graag nodigen wij u daarom uit voor de NIEUWJAARSBORREL 2018.
 

Wij organiseren deze borrel op ZATERDAG 20 JANUARI 2018 van 16.00 tot 19.00 uur. De locatie is de Palmtree in Cascais, Largo Luís de Camões 46 (achter hotel Baía). Er is een open bar met bier, wijn, portwijn en frisdrank en er zal voor hapjes worden gezorgd.
 
De kosten voor deze middag bedragen 12,50 € voor leden en voor niet-leden 15,00 €. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen 5,00 € en kinderen t/m 4 jaar hoeven niet te betalen.
 
Wanneer u zin heeft om te komen, willen wij u vragen om u uiterlijk dinsdag 16 januari aan te melden in verband met de inkopen. Wilt u bij de aanmelding het aantal volwassenen en de leeftijd van de eventuele kinderen vermelden en of u wel of geen lid bent. Om u aan te melden kunt u een mail sturen naar info@nvlissabon.com.
 
Wij hopen u te mogen verwelkomen op 20 januari a.s.
 
Vriendelijke groeten,
 
Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon
 

 

FIJNE FEESTDAGEN

Beste leden (en andere lezers van onze website),
 
Graag willen wij dit moment gebruiken om u en uw dierbaren warme, gezellige, sfeervolle feestdagen toe te wensen.
 

Wij kijken terug op een jaar vol afwisseling, onze Nieuwjaarsreceptie, diverse bezoeken aan musea, lunches en ons hoogtepunt de intocht van Sinterklaas. Volgend jaar gaan wij weer met nieuwe zin uitjes en bijeenkomsten organiseren, om u in de gelegenheid te stellen samen met andere Nederlandstaligen een gezellig samenzijn te beleven. Wij hopen dat wij u in 2018 regelmatig zullen tegenkomen op een van onze activiteiten.
 
PRETTIGE KERSTDAGEN EN GELUKKIG NIEUWJAAR.
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur 

 

 

 

 

 

Geslaagd bezoek van Sinterklaas in Lissabon

Geachte lezer,
 
Zaterdag 2 december 2017 was een fantastische dag voor een grote groep Nederlandse kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s, woonachtig in Lissabon en omgeving.
Ook dit jaar kwam Sinterklaas en zijn Pieten ons weer verblijden met een bezoek. Wat hebben we allemaal genoten van de goede sfeer, al het lekkers dat de Sint had meegebracht en dit jaar had de Sint ook heel goed weer meegebracht.
Volop tijd was er om foto’s met de Sint en de Pieten te maken en om een praatje te maken met de Sint.
We hebben weer heerlijk gedanst, gezongen en plezier gehad. Er waren cadeautjes, chocolade letters, kleurplaten, stiften en strooigoed voor alle kinderen.
 
Voldaan ging iedereen aan het eind van de middag weer naar huis en wij kijken terug op een geslaagd feest. Dank voor uw komst en graag tot volgend jaar!
 
Met vriendelijke groet,
De Sinterklaascommissie

Gaat u mee naar het museum ?

Beste leden, maar ook niet-leden zijn van harte welkom,
 
Ter gelegenheid van het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Portugal heeft het Rijksmuseum een schilderij van Rembrandt uitgeleend aan het Museu Nacional de Arte Antiga in Lissabon. Het betreft het werk: Landschap met Stenen Brug. Ook andere topschilderijen en een brief uit de Koninklijke Verzamelingen, die te maken hebben met de vroegere familieband tussen de Oranjes en de eerste Portugese dynastie, worden getoond.
 
Dit lijkt ons een goede aanleiding om een bezoek te brengen aan dit museum. We willen u daarom uitnodigen om op woensdag 15 november om 10.50 uur te verzamelen bij de ingang van het museum. We brengen dan gezamenlijk een bezoek aan het museum. Daarna willen we, met diegene die zin hebben, gaan lunchen. De entreekosten (6 euro) en de kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening.
 
Het adres van het Museum Nacional de Arte Antiga is Rua das Janelas Verdes in Lissabon.
 
Graag tot ziens op 15 november.
 
Vriendelijke groeten,
 
Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon

Sinterklaasintocht in Lissabon – zaterdag 2 december 2017

Beste leden en niet-leden,
 

Ook dit jaar hopen wij u allemaal weer te zien op het aankomende Sinterklaasfeest op zaterdag 2 december in de Docks, tegenover de aankomstplaats van de Westenwind in Doca de Alcântara.
Met veel plezier nodigen we u uit om, samen met andere Nederlanders, weer te genieten van deze feestelijke dag!
Meer informatie kunt u vinden op: http://www.sinterklaasinlissabon.com
I.v.m. het grote aantal bezoekers, verzoeken wij u vriendelijk om u in te schrijven via de bovengenoemde internet pagina. Tevens vragen wij u om, voor 28 november a.s., de volgende informatie aan ons door te geven:
 

Uw naam
Aantal volwassenen
Aantal kinderen
Email
 
Dat deze dag elk jaar weer een groot succes is, is mede te danken aan de volgende sponsors:

 
Repropel: http://www.repropel.com
Moreleads: http://www.moreleads.pt
Leão Holandês: www.leaoholandes.com
Neves Insurance: www.nevesinsurance.com
Fabory: http://www.fabory.com/pt

 

Graag tot ziens op 2 december!
 
De Sinterklaascommissie