Nederlandse Vereniging Lissabon

Vereniging voor Nederlandstaligen in Lissabon en omgeving

wait
wait

Nieuwsarchief

Koffieochtend met lunch (ZeroZero)

Geachte leden, maar ook niet-leden,

Aangezien de vakantie voor de meesten van ons achter de rug is, nodigen wij u graag uit op onze volgende koffieochtend. U bent van harte welkom op woensdag 27 september a.s. in Esplanada de Príncipe Real in Lissabon. Het adres is Jardim de Príncipe Real,  Rua Escola Politécnica.  

Vanaf 10.30 uur zullen er tenminste 2 leden van de Nederlandse Vereniging aanwezig zijn om, wie ook maar komen wil, te ontvangen. Ter herkenning  zullen we Nederlandse vlaggetjes of iets anders bij ons hebben waaraan u ons duidelijk kunt herkennen. U hoeft zich dus niet op te geven. Daarna willen we, voor diegene die tijd en zin hebben, gaan lunchen in Zero Zero, een Italiaans restaurant in de buurt. .

Als er nog vragen zijn kunt u altijd bellen naar Ina, 964515331 of Martelle, 962681153.

Graag tot dan.

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Overlijdensbericht van de heer Leo Mudde

Geachte leden,

Onlangs bereikte ons het bericht dat de heer Leo Mudde, oprichter van onze vereniging, is overleden op 28 augustus jongstleden. De heer Mudde laat zijn vrouw Teresa, twee zonen en een dochter na.

Wij condoleren de familie en wensen hen sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het Bestuur

Nederlandse Vereniging Lissabon

Aanmelden ontvangst Koninklijk bezoek

Beste leden (en niet leden),

Bijgaand treft u de link aan waarmee u zich kunt opgeven voor het bijwonen van de ontvangst, ter gelegenheid van het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Portugal, op woensdag 12 oktober 2017. De aanmelding geschiedt via de website van de Nederlandse Ambassade Lissabon.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Nederlandse Vereniging Lissabon

 

Brief Aanmelding ONG SB Portugal

Bezoek aan Museum Maat plus lunch – 5 juli 2017

Beste leden (en niet-leden),

Hierbij willen wij u graag uitnodigen deel te nemen aan de laatste activiteit die de Nederlandse Vereniging Lissabon organiseert voor de zomervakantie begint. Enige tijd geleden hebben wij de informatie gegeven dat we iets wilden gaan plannen op 28 juni maar onverwacht zijn de bestuursleden zelf op die dag verhinderd dus hebben wij nu woensdag 5 juli uitgekozen.

De invulling van de dag is als volgt.
– om 10.30 uur verzamelen we in Café In om gezamelijk een kop koffie te drinken. Het adres is Avenida Brasília 311 in Belém, Lissabon.
– om 11.30 uur lopen we richting Museum MAAT waar we om 12.00 uur een rondleiding zullen hebben onder leiding van een engelstalige gids. De rondleiding duurt een uur. Na afloop van de rondleiding bekijken we zelf de buitenkant van het museum. Het adres is Avenida Brasília – Central Tejo.
– daarna lopen we weer terug naar Café In waar we rond 13.30 uur gezamelijk gaan lunchen.

De rondleiding in het museum krijgt u aangeboden door de Nederlandse Vereniging Lissabon. De koffie en lunch zijn voor eigen rekening.
Wij zouden het op prijs stellen als u uiterlijk 28 juni aan ons per mail laat weten of u komt en of u mee gaat lunchen, zodat wij een en ander kunnen reserveren. Natuurlijk is het altijd mogelijk om op het laatste moment toch nog aan te sluiten.

Mocht u met de auto komen dan is er zowel bij Café In als bij museum MAAT (beperkte) mogelijkheid tot parkeren. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd bellen met Ina 964515331 of Martelle 962681153.

We hopen er 5 juli samen weer een gezellige dag van te maken.

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon

Feest ter ere van S. Antonio in Lissabon – 12 en 13 juni

Hallo,
Indien u het geluk heeft om op 12 en 13 juni in Lissabon te zijn, kunt u genieten van de festiviteiten die georganiseerd worden ter ere van de geboortedag van de heilige S. Antonio.

Op maandag 12 juni is ’s avonds in de Avenida da Liberdade een grote parade, waarin mensen uit iedere buurt van Lissabon, dansend en paraderend proberen in de gunst van de jury en het publiek te komen. Met recht een belevenis!

Maar dit feest gaat niet alleen om de parade, want in de smalle straatjes van Alfama, Graca, Bica, Mouraria en Madragoa kun je genieten van vers gegrilde sardines, de beroemde koolsoep (cabbage soup) en live optredens. Hier danst u op straat met uw (nieuwe) vrienden en met de lokale bevolking. Het feest gaat door tot in de vroege uurtjes. Heeft u op 13 juni nog energie dan kunt u gaan kijken naar de processie van S. Antonio, die vertrekt vanaf de S. Antonio kerk in Alfama, de plaats waar de heilige is geboren rond 1193.

Kortom, beleef Lissabon op een bijzondere manier, door deel te nemen aan deze festiviteiten. Let op, de parkeergarages in het centrum zullen gesloten zijn en de beste manier van transport is het openbaar vervoer.

Wij wensen u een geweldig feest toe.
Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Koffieochtend (met bezoek aan Fado Museum Lisboa) – 11 mei 2017

Beste leden (en niet-leden),

De Nederlandse Vereniging wil op donderdag 11 mei a.s. weer een activiteit organiseren. We willen die dag graag wat meer te weten komen over de Portugese Fado.

Daarom stellen we voor op 11 mei om 10.30 uur te verzamelen in Alfama in Pois Café, Rua São João da Praça, 93-95. Daar drinken we een kop koffie en lopen om ongeveer 11.15 uur naar het Museu do Fado, Largo do Chafariz de dentro. Dit is ongeveer 5 minuten lopen. We bezoeken het museum en gaan na afloop Alfama weer in waar we in een van de vele restaurants willen gaan lunchen.

Als u zin heeft om te komen hoeft u zich niet aan te melden. Het is voldoende als u voor 11.15 uur in Pois Café aanwezig bent. Een aantal leden van het bestuur van de Nederlandse Vereniging is vanaf 10.30 uur daar aanwezig en zal Nederlandse vlaggetjes of iets dergelijks op de tafel neerzetten zodat u ons herkent.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd bellen met Ina 964515331 of Martelle 962681153.

Graag tot 11 mei.

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon

Wijn- en kaasproeverij met lunch groot succes

Beste lezer,

Graag willen wij een kort verslag geven van onze laatste activiteit. Deze vond plaats op zaterdag 1 april in Azeitao en omgeving. Verzamelen rond 10 uur en onder het genot van een kopje koffie (met torte de Azeitao) kennisgemaakt met ‘oude’ en ‘nieuwe’ leden. Onze rondleiding bij Quinta de Alcube, met aansluitend een wijn- en kaasproeverij was informatief en de wijntjes en kaas werden goedgekeurd. Uiteraard werd de nodige voorraad ingeslagen. Hierna hebben we geluncht in Azeitao, waar buiten (aan picnictafels gezeten) een ontspannen lunch volgde. 

Voor de liefhebbers van wijn, kaas en brood was hierna de mogelijkheid om mee te gaan naar het Festival Queijo, Pao e Vinho. Een mooie collectie van locale producenten van kaas, brood en wijn maakten ook dit weer een geslaagd bezoek. We waren onder de indruk van de mooie producten die met liefde gemaakt worden. Natuurlijk moest er geproefd worden en onder het genot van een laatste glaasje wijn hebben we de dag afgesloten. 

We bedanken alle enthousiaste deelnemers van deze dag en hopen u weer te zien op een van onze volgende evenementen.

 

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Wijn- en kaasproeverij op zaterdag 1 april 2017

Beste leden (en niet-leden), 

Hierbij nodigen wij u uit voor het volgende evenement, een wijn- en kaasproeverij met lunch.

Het programma is als volgt:

10.00 uur: Verzamelen bij Casa das Tortas in Azeitão. Graag willen wij hier beginnen met koffie en iets lekkers dat u aangeboden krijgt door de Nederlandse Vereniging Lissabon. Het adres is  Praça da República 37A, 2925-069 São Lourenço ( Vila Nogueira de Azeitão). 

11.00 uur: Rondleiding met aansluitend wijn- en kaasproeverij in Quinta de Alcube in Azeitão. Het adres is Rua do Alto das Necessidades, 2925-055 Azeitão. De kosten hiervoor bedragen 9,00 € per persoon. Kinderen hoeven niet te betalen.

13.30 uur: Lunch in Casa das Tortas in Azeitão. 

Wij willen vragen of u uiterlijk dinsdag 28 maart per mail aan ons kunt laten weten of u meegaat zodat wij op tijd de reserveringen voor de proeverij en de lunch in orde kunnen maken, via info@nvlissabon.com.

Als u nog vragen heeft kunt u altijd bellen met Jolanda Luijckx 969859525 of Martelle Korst 962681153.

Met vriendelijke groet

Het Bestuur

Nederlandse Vereniging Lissabon

Koffieochtend – woensdag 22 februari 2017

Beste leden (en niet-leden),

Graag willen wij u uitnodigen om naar de koffiemorgen te komen die plaats zal vinden op woensdagmorgen 22 februari a.s. De locatie waar we naar toe gaan is Pastelaria Versailles, Av. da República 15-A, Lissabon. Dit is tussen Campo Pequeno en Saldanha.

U hoeft zich niet aan te melden. Wij zorgen ervoor dat vanaf 10.30 uur er tenminste twee leden van het Bestuur van de Nederlandse Vereniging aanwezig zijn. Wij plaatsen nederlandse vlaggetjes of iets dergelijks op tafel zodat degenen die voor de eerste keer komen ons zeker zullen herkennen.

Na de koffie kunnen we, met degenen die tijd en zin hebben, ergens in de buurt in een van de vele restaurants een hapje gaan lunchen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd bellen met Martelle Korst, 962681153.

Vriendelijke groeten en hopelijk tot de 22ste.

Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon