Nederlandse Vereniging Lissabon

Vereniging voor Nederlandstaligen in Lissabon en omgeving

wait
wait

Nieuwsarchief

Aanmelden voor de viering van Koningsdag 26 april 2018

Het geslaagde Staatsbezoek van Z.M. Koning Willem-Alexander en H.M. Koningin Máxima van vorig jaar aan Portugal ligt nu alweer een aantal maanden achter ons. Maar de traditionele Koningsdagreceptie ten huize van Ambassadeur Bijl de Vroe in Lissabon komt alweer dichterbij! Deze ontvangst vindt dit jaar plaats op donderdag 26 april 2018 van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Benut deze gelegenheid om in het jaar na het Staatsbezoek de verjaardag van Z.M. de Koning samen te vieren en meldt u tijdig aan! En geef dit bericht s.v.p. door aan Nederlandse vrienden en kennissen in Portugal.
De jaarlijkse Koningsdagreceptie vindt dit jaar plaats op donderdag 26 april a.s.
Nederlanders vanaf 15 jaar, die zich in Portugal hebben gevestigd, zijn welkom op de receptie. Aanmelding dient uiterlijk maandag 16 april te geschieden via e-mail: lis-office@minbuza.nl, onder vermelding van naam, contactgegevens en aantal personen.
Enige tijd na uw aanmelding ontvangt u een uitnodiging per e-mail. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van deze uitnodiging van deze e-mail op naam.

Aanmeldingen via Facebook worden niet geaccepteerd.

NIEUWJAARSBORREL 2018

Ook dit jaar wil de Nederlandse Vereniging Lissabon haar leden (en Nederlanders die (nog) geen lid zijn van de vereniging) de gelegenheid geven om nieuwjaarswensen uit te wisselen. Graag nodigen wij u daarom uit voor de NIEUWJAARSBORREL 2018.
 

Wij organiseren deze borrel op ZATERDAG 20 JANUARI 2018 van 16.00 tot 19.00 uur. De locatie is de Palmtree in Cascais, Largo Luís de Camões 46 (achter hotel Baía). Er is een open bar met bier, wijn, portwijn en frisdrank en er zal voor hapjes worden gezorgd.
 
De kosten voor deze middag bedragen 12,50 € voor leden en voor niet-leden 15,00 €. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen 5,00 € en kinderen t/m 4 jaar hoeven niet te betalen.
 
Wanneer u zin heeft om te komen, willen wij u vragen om u uiterlijk dinsdag 16 januari aan te melden in verband met de inkopen. Wilt u bij de aanmelding het aantal volwassenen en de leeftijd van de eventuele kinderen vermelden en of u wel of geen lid bent. Om u aan te melden kunt u een mail sturen naar info@nvlissabon.com.
 
Wij hopen u te mogen verwelkomen op 20 januari a.s.
 
Vriendelijke groeten,
 
Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon
 

 

FIJNE FEESTDAGEN

Beste leden (en andere lezers van onze website),
 
Graag willen wij dit moment gebruiken om u en uw dierbaren warme, gezellige, sfeervolle feestdagen toe te wensen.
 

Wij kijken terug op een jaar vol afwisseling, onze Nieuwjaarsreceptie, diverse bezoeken aan musea, lunches en ons hoogtepunt de intocht van Sinterklaas. Volgend jaar gaan wij weer met nieuwe zin uitjes en bijeenkomsten organiseren, om u in de gelegenheid te stellen samen met andere Nederlandstaligen een gezellig samenzijn te beleven. Wij hopen dat wij u in 2018 regelmatig zullen tegenkomen op een van onze activiteiten.
 
PRETTIGE KERSTDAGEN EN GELUKKIG NIEUWJAAR.
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur 

 

 

 

 

 

Geslaagd bezoek van Sinterklaas in Lissabon

Geachte lezer,
 
Zaterdag 2 december 2017 was een fantastische dag voor een grote groep Nederlandse kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s, woonachtig in Lissabon en omgeving.
Ook dit jaar kwam Sinterklaas en zijn Pieten ons weer verblijden met een bezoek. Wat hebben we allemaal genoten van de goede sfeer, al het lekkers dat de Sint had meegebracht en dit jaar had de Sint ook heel goed weer meegebracht.
Volop tijd was er om foto’s met de Sint en de Pieten te maken en om een praatje te maken met de Sint.
We hebben weer heerlijk gedanst, gezongen en plezier gehad. Er waren cadeautjes, chocolade letters, kleurplaten, stiften en strooigoed voor alle kinderen.
 
Voldaan ging iedereen aan het eind van de middag weer naar huis en wij kijken terug op een geslaagd feest. Dank voor uw komst en graag tot volgend jaar!
 
Met vriendelijke groet,
De Sinterklaascommissie

Gaat u mee naar het museum ?

Beste leden, maar ook niet-leden zijn van harte welkom,
 
Ter gelegenheid van het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Portugal heeft het Rijksmuseum een schilderij van Rembrandt uitgeleend aan het Museu Nacional de Arte Antiga in Lissabon. Het betreft het werk: Landschap met Stenen Brug. Ook andere topschilderijen en een brief uit de Koninklijke Verzamelingen, die te maken hebben met de vroegere familieband tussen de Oranjes en de eerste Portugese dynastie, worden getoond.
 
Dit lijkt ons een goede aanleiding om een bezoek te brengen aan dit museum. We willen u daarom uitnodigen om op woensdag 15 november om 10.50 uur te verzamelen bij de ingang van het museum. We brengen dan gezamenlijk een bezoek aan het museum. Daarna willen we, met diegene die zin hebben, gaan lunchen. De entreekosten (6 euro) en de kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening.
 
Het adres van het Museum Nacional de Arte Antiga is Rua das Janelas Verdes in Lissabon.
 
Graag tot ziens op 15 november.
 
Vriendelijke groeten,
 
Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon

Sinterklaasintocht in Lissabon – zaterdag 2 december 2017

Beste leden en niet-leden,
 

Ook dit jaar hopen wij u allemaal weer te zien op het aankomende Sinterklaasfeest op zaterdag 2 december in de Docks, tegenover de aankomstplaats van de Westenwind in Doca de Alcântara.
Met veel plezier nodigen we u uit om, samen met andere Nederlanders, weer te genieten van deze feestelijke dag!
Meer informatie kunt u vinden op: http://www.sinterklaasinlissabon.com
I.v.m. het grote aantal bezoekers, verzoeken wij u vriendelijk om u in te schrijven via de bovengenoemde internet pagina. Tevens vragen wij u om, voor 28 november a.s., de volgende informatie aan ons door te geven:
 

Uw naam
Aantal volwassenen
Aantal kinderen
Email
 
Dat deze dag elk jaar weer een groot succes is, is mede te danken aan de volgende sponsors:

 
Repropel: http://www.repropel.com
Moreleads: http://www.moreleads.pt
Leão Holandês: www.leaoholandes.com
Neves Insurance: www.nevesinsurance.com
Fabory: http://www.fabory.com/pt

 

Graag tot ziens op 2 december!
 
De Sinterklaascommissie

Koffieochtend met lunch (ZeroZero)

Geachte leden, maar ook niet-leden,

Aangezien de vakantie voor de meesten van ons achter de rug is, nodigen wij u graag uit op onze volgende koffieochtend. U bent van harte welkom op woensdag 27 september a.s. in Esplanada de Príncipe Real in Lissabon. Het adres is Jardim de Príncipe Real,  Rua Escola Politécnica.  

Vanaf 10.30 uur zullen er tenminste 2 leden van de Nederlandse Vereniging aanwezig zijn om, wie ook maar komen wil, te ontvangen. Ter herkenning  zullen we Nederlandse vlaggetjes of iets anders bij ons hebben waaraan u ons duidelijk kunt herkennen. U hoeft zich dus niet op te geven. Daarna willen we, voor diegene die tijd en zin hebben, gaan lunchen in Zero Zero, een Italiaans restaurant in de buurt. .

Als er nog vragen zijn kunt u altijd bellen naar Ina, 964515331 of Martelle, 962681153.

Graag tot dan.

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur

Overlijdensbericht van de heer Leo Mudde

Geachte leden,

Onlangs bereikte ons het bericht dat de heer Leo Mudde, oprichter van onze vereniging, is overleden op 28 augustus jongstleden. De heer Mudde laat zijn vrouw Teresa, twee zonen en een dochter na.

Wij condoleren de familie en wensen hen sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het Bestuur

Nederlandse Vereniging Lissabon

Aanmelden ontvangst Koninklijk bezoek

Beste leden (en niet leden),

Bijgaand treft u de link aan waarmee u zich kunt opgeven voor het bijwonen van de ontvangst, ter gelegenheid van het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Portugal, op woensdag 12 oktober 2017. De aanmelding geschiedt via de website van de Nederlandse Ambassade Lissabon.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Nederlandse Vereniging Lissabon

 

Brief Aanmelding ONG SB Portugal