Nederlandse Vereniging Lissabon

Vereniging voor Nederlandstaligen in Lissabon en omgeving

wait
wait

Nieuwsarchief

Sponsors

Verslagje van Sinterklaasintocht 1 december 2018

Op zaterdag 1 december 2018 mochten wij als sinterklaascommissie, samen met heel veel enthousiaste kinderen, ouders en andere belangstellenden Sinterklaas en zijn pieten in Lissabon verwelkomen.

Het was voor iedereen op de kade nog even heel spannend of het wel zou lukken om de boot af te meren, want er stond een sterke stroming en het water in de Taag stond best laag. Maar gelukkig was de kapitein in staat om alles goed te laten verlopen.

 

Terwijl de kinderen liedjes zongen en hun meegebrachte tekeningen aan Sinterklaas gaven en ouders foto’s maakten, liep het hele gezelschap richting The Docks. Niet te geloven maar ook dit jaar was Sinterklaas zijn boek weer kwijt en moesten de kinderen helpen zoeken. Onder het genot van een drankje en (heel veel) zoete en hartige snacks, denk aan onze beroemde erwtensoep (!), ontstond een geweldige sfeer. Sinterklaas werd ook verwelkomt door de Nederlandse Ambassadeur in Lissabon, mevrouw Trooster, die samen met de kinderen zelfs een liedje zong. Ook waren er optredens van juf Sytske en juf Henriette, die met hun liedjes voor een swingende sfeer zorgden. Duo Corcova speelden samen met een flink aantal muzikantjes op gitaar en viool een aantal vrolijke sinterklaasliedjes.

Daarna deelden de pieten aan alle kinderen een cadeautje uit en toen het feest voorbij was kregen de kinderen een chocoladeletter, een zakje pepernoten en een kleurplaat mee naar huis.

 

Sommige kinderen vonden het jammer dat de pieten geen strooigoed bij hadden maar alleen taaitaai poppetjes, maar ze hebben beloofd om volgend jaar weer lekker veel strooigoed mee te nemen.

Wij vonden het leuk om deze feestelijke dag te organiseren en sluiten af met ‘tot volgend jaar’.

 

De Sinterklaascommissie 

 

 

Golftoernooi dinsdag 11 december 2018

Hallo,

 

Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan onze volgende activiteit:

Een golftoernooi op dinsdag 11 december 2018, op de mooie golfbaan Quinta do Peru in

Quinta do Conde.

Heeft u interesse neem dan zo snel mogelijk contact op met Jolanda, op nummer 969859525.

 

U bent van harte welkom !

 

Het Bestuur

 

 

 

Sinterklaasintocht Lissabon op 1 december 2018

SINTERKLAAS IN LISSABON !

 

Sinterklaas en zijn pieten komen ook dit jaar weer naar Lissabon!

Op zaterdag 1 december komen zij aan met de boot, de Westenwind, bij de Doca de Alcântara.

Vanaf 13.45 uur kunnen wij de Sint en zijn pieten daar verwelkomen.

Nadat de Sint en zijn pieten van boord zijn gegaan, lopen we gezamenlijk naar Dock’s Club waar het verdere programma plaatsvindt (adres: Rua da Cintura do Porto de Lisboa 226, 1200-109 Alcântara, Lissabon).

 

U kunt de kadootjes die Sinterklaas meegebracht heeft vanaf 13.00 uur inleveren bij Dock’s Club. Ze moeten duidelijk voorzien zijn van voor- en achternaam, zodat de pieten goed hun werk kunnen doen. De Sint heeft besloten dat het kado maximaal Euro 15,- per kind mag zijn, en heeft rekening gehouden met de grootte en het gewicht zodat het in de zak van Sinterklaas past.

 

U betaalt bij de ingang de entreeprijs. Deze is:

voor leden: 5 euro per volwassene, 2 euro per kind

voor niet-leden: 8 euro per volwassene, 3 euro per kind

De consumpties zijn voor eigen rekening. U kunt bier, wijn, frisdrank en water verkrijgen voor de prijs van 5,00 euro per 2 consumpties. In verband met het altijd aanwezige probleem van wisselgeld is het alleen mogelijk de drankjes per 2 (of een veelvoud daarvan) te bestellen.

 

Wij zouden het fijn vinden als u ons, uiterlijk dinsdag 27 november a.s., per mail laat weten met hoeveel personen u naar het sinterklaasfeest komt. Graag het aantal volwassenen en kinderen vermelden en of u lid bent van de Nederlandse Vereniging Lissabon.

De Sint zou het leuk vinden als de kinderen thuis een mijter of een pietenpet met hun voornaam erop maken en die opzetten.

Het zou ook leuk zijn als er kinderen zijn die iets ‘speciaals’ aan de Sint willen laten zien, denk daarbij b.v. aan het zingen van een liedje, een dansje, iets muzikaals etc.

U kunt ook een kleine anekdote doorgeven over uw kind. Sinterklaas beslist welke kinderen uitgenodigd worden om naar voren te komen (in verband met de tijdslimiet).

U kunt al deze informatie, ook tot uiterlijk dinsdag 27 november a.s., per mail aan ons doorgeven.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martelle Korst, 962681153 of Jolanda Luijckx 969859525.

 

Ons mailadres is info@nvlissabon.com

 

Graag tot 1 december!

 

De Sinterklaascommissie 

 

Onze Sponsors:

Leao Holandes!

KvK Portugal!

Repropel!

Neves Insurance Portugal!

Ageas!

Fujitsu

18 oktober 2018 – Wandelen in omgeving Sintra

Beste leden (en niet-leden),

 

Onze volgende activiteit – we gaan wandelen in de omgeving van Sintra !

10.00 uur: verzamelen voor koffie in Casa do Preto, Estrada de Chão de Meninas 44, Sintra

10.30 uur: vertrek wandeling

13.00 uur: lunch in Taverna dos Travadores, Praça D. Fernando II, nr 18, São Pedro da Sintra

Zoals u kunt lezen zal de wandeling ruim twee uur in beslag nemen. De wandeling vindt plaats onder leiding van een gids. Het is dan ook de bedoeling dat we stipt om 10.30 uur vertrekken dus dan moet de koffie op zijn! Wij adviseren u ook zeker goede loopschoenen mee te nemen om de wandeling met plezier te kunnen volbrengen.

De wandeling eindigt bij het restaurant waar we gezamelijk gaan lunchen. De koffie en de lunch betaalt u zelf, verder zijn er geen kosten aan verbonden.

Wij willen u vragen om uiterlijk 13 oktober te laten weten of u komt, en aan welke onderdelen van het programma u deelneemt, zodat wij deze informatie aan de gids kunnen doorgeven en het restaurant kunnen reserveren.

Graag tot 18 oktober!

Vriendelijke groeten,

Het bestuur

Nederlandse Vereniging Lissabon

Verslag van het Chatham Trophy golftoernooi

Golftoernooi Chatham Trophy Nederland / England eindigt in een gelijkspel 4 – 4 !
Na jaren van afwezigheid op de golfkalender is 20 juni jl. het Chatham Trophy toernooi gespeeld. Een golftraditie sinds 1988, ter “viering” van de succesvolle Nederlandse aanval op de Engelse oorlogsvloot. De Nederlanders, onder het bevel van admiraal de Ruyter brachten vele schepen tot zinken en o.a. de HMS Royal Charles, de trots en het vlaggenschip van de Engelse vloot, werd meegesleept naar Nederland. Het was het grootste verlies ooit voor de Engelse marine. Bij een toernooiwinst of een gelijkspel van de Engelsen, blijft de Trophy in Engelse handen.

Een mixed team van 16 Nederlanders namen het in een matchplay op tegen 16 Engelsen. In oranje of in de Engelse kleuren gekleed, jong of oud, dame of heer, lopend of in een buggy, speler of supporter, eenieder was erop gebrand om er een onvergetelijke, gezellige dag van te maken. De met zon overgoten golfbaan van Estoril lag er prima bij, snelle greens en weinig wind. Nadat de vlaggen waren gehesen en aangemoedigd door menig supporter werd de eerste bal afgeslagen door Erik Herter en Daan de Roos.
We hadden sterk de indruk dat onze tegenstanders dachten dat het een “walk in the parc“ zou worden. Echter het Nederlands verborgen golftalent uit Lissabon e.o. en zelfs Braga liet zich van hun beste kant zien. Tussenstanden werden uitgewisseld bij de Bar Hole Nr.12. Conclusie: onze tegenstander was in moeilijkheden. Nog geen enkele flight was beslist. De spanning nam zienderogen toe. Uiteindelijk werden er 3 flights beslist op de allerlaatste hole Nr.18 !! Na dit uitermate spannend verloop werd het een zeer verdiend gelijkspel 4 – 4. Door dit resultaat blijft de Trophy, met de ketting “up“, in Engelse handen. Maar, wat als ………..
Na afloop van de wedstrijd genoten 45 personen tot diep in de middag van een wijntje, de traditionele curry lunch en een zeer geanimeerde prijsuitreiking. Onze vitale 80 plusser & Chatham veteraan Auke Bos gaf een mooie Chatham uiteenzetting. De Trophy werd door onze captain Jan Brackel overhandigd aan de Engelse captain Ron Goddard. De Nederlandse matchplay winnaars waren: Robert Hoekstra & Jan van Boetzelaer, Karin Dekker & Leni Simpson, Nanke Franken & Jan Brackel, Caroline de Roos & Barbara Miller. Leni Simpson won nearest to the pin en Caroline de Roos sloeg de longest drive.
Het was een geslaagd evenement waar je de ene helft van het jaar naar uitkijkt en je de andere helft van het jaar over napraat. Juni 2019 staat bij velen reeds in de agenda. Er zal tijdig een bericht via NVLissabon uitgaan.

Laatste koffiemorgen voor de vakantie

Hallo,

Na een druk jaar met diverse activiteiten, willen we graag voor de vakantie nog een laatste koffiemorgen organiseren.

De koffiemorgen wordt georganiseerd op woensdag 27 juni a.s. in Café Terraço, Rua Trinidad 28, in Lissabon.
Dit is aan de top van het plein Largo Rafael Bordalo Pinheiro. Vanaf 11.00 uur zullen er minimaal twee bestuursleden van de Nederlandse Vereniging Lissabon (herkenbaar) aanwezig zijn. U hoeft u zich niet van te voren aan te melden.

Tijdens de koffie kunt u doorgeven of u mee wilt gaan met de lunch. In welk restaurant we gaan lunchen bepalen we op de dag zelf. Uiteraard bent u ook van harte welkom voor alleen de lunch.

Heeft u nog vragen dan kunt u altijd bellen met Ina 964515331 of Martelle 962681153.

Graag tot ziens op 27 juni.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Nederlandse Vereniging Lissabon

Aanmelden voor de viering van Koningsdag 26 april 2018

Het geslaagde Staatsbezoek van Z.M. Koning Willem-Alexander en H.M. Koningin Máxima van vorig jaar aan Portugal ligt nu alweer een aantal maanden achter ons. Maar de traditionele Koningsdagreceptie ten huize van Ambassadeur Bijl de Vroe in Lissabon komt alweer dichterbij! Deze ontvangst vindt dit jaar plaats op donderdag 26 april 2018 van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Benut deze gelegenheid om in het jaar na het Staatsbezoek de verjaardag van Z.M. de Koning samen te vieren en meldt u tijdig aan! En geef dit bericht s.v.p. door aan Nederlandse vrienden en kennissen in Portugal.
De jaarlijkse Koningsdagreceptie vindt dit jaar plaats op donderdag 26 april a.s.
Nederlanders vanaf 15 jaar, die zich in Portugal hebben gevestigd, zijn welkom op de receptie. Aanmelding dient uiterlijk maandag 16 april te geschieden via e-mail: lis-office@minbuza.nl, onder vermelding van naam, contactgegevens en aantal personen.
Enige tijd na uw aanmelding ontvangt u een uitnodiging per e-mail. Toegang is alleen mogelijk op vertoon van deze uitnodiging van deze e-mail op naam.

Aanmeldingen via Facebook worden niet geaccepteerd.

NIEUWJAARSBORREL 2018

Ook dit jaar wil de Nederlandse Vereniging Lissabon haar leden (en Nederlanders die (nog) geen lid zijn van de vereniging) de gelegenheid geven om nieuwjaarswensen uit te wisselen. Graag nodigen wij u daarom uit voor de NIEUWJAARSBORREL 2018.
 

Wij organiseren deze borrel op ZATERDAG 20 JANUARI 2018 van 16.00 tot 19.00 uur. De locatie is de Palmtree in Cascais, Largo Luís de Camões 46 (achter hotel Baía). Er is een open bar met bier, wijn, portwijn en frisdrank en er zal voor hapjes worden gezorgd.
 
De kosten voor deze middag bedragen 12,50 € voor leden en voor niet-leden 15,00 €. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen 5,00 € en kinderen t/m 4 jaar hoeven niet te betalen.
 
Wanneer u zin heeft om te komen, willen wij u vragen om u uiterlijk dinsdag 16 januari aan te melden in verband met de inkopen. Wilt u bij de aanmelding het aantal volwassenen en de leeftijd van de eventuele kinderen vermelden en of u wel of geen lid bent. Om u aan te melden kunt u een mail sturen naar info@nvlissabon.com.
 
Wij hopen u te mogen verwelkomen op 20 januari a.s.
 
Vriendelijke groeten,
 
Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon
 

 

FIJNE FEESTDAGEN

Beste leden (en andere lezers van onze website),
 
Graag willen wij dit moment gebruiken om u en uw dierbaren warme, gezellige, sfeervolle feestdagen toe te wensen.
 

Wij kijken terug op een jaar vol afwisseling, onze Nieuwjaarsreceptie, diverse bezoeken aan musea, lunches en ons hoogtepunt de intocht van Sinterklaas. Volgend jaar gaan wij weer met nieuwe zin uitjes en bijeenkomsten organiseren, om u in de gelegenheid te stellen samen met andere Nederlandstaligen een gezellig samenzijn te beleven. Wij hopen dat wij u in 2018 regelmatig zullen tegenkomen op een van onze activiteiten.
 
PRETTIGE KERSTDAGEN EN GELUKKIG NIEUWJAAR.
 
Met vriendelijke groet,
 
Het bestuur