Over ons

Wij zijn een vereniging voor Nederlanders die woonachtig zijn in Lissabon of omgeving, maar wij kunnen als vereniging ook interessant zijn voor personen die elders  in Portugal woonachtig zijn. U  kunt ons ook benaderen indien u voornemens bent om naar Portugal te verhuizen, of gewoon uit interesse onze website bekijken.

De Nederlandse Vereniging Lissabon is officieel opgericht op 9 december 1993. De Portugese naam is Associação Holandesa de Lisboa.

DOELGROEP

– Nederlandstaligen die tijdelijk of permanent in Portugal wonen.
– Gezinnen, alleenstaanden, gepensioneerden, werkenden en niet-werkenden.

DOELSTELLING

Het bestuur organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.  Denk daarbij aan de Nieuwjaarsborrel  in januari en het Sinterklaasfeest. Verdere activiteiten kunnen o.a. van sportieve of culturele aard zijn. Zo wordt er bij deelname van Nederland aan het EK/WK Voetbal gezamenlijk naar de wedstrijden gekeken, natuurlijk geheel in Oranje sfeer. Doel van al onze activiteiten is om op een ongedwongen manier kennis met elkaar te maken en/of informatie uit te wisselen.

BESTUURSLEDEN

Martelle Bertens, voorzitter

Ik ben Martelle. Sinds 2016 ben ik voorzitter van de Nederlandse Vereniging Lissabon. In 1995 ben ik samen met mijn man voor zijn werk naar Portugal gekomen. In eerste instantie voor drie jaar, maar nadat we drie kinderen hebben gekregen en we het werk en wonen in Portugal zo prettig vonden, wonen we nog steeds in Palmela.

 

 

Ina Vilares , vice-voorzitter en penningmeester

Na lang geleden naar Portugal te zijn gekomen ,met een tussenstop in Parijs, met mijn portugese man , heb ik jaren gewerkt als maatschappelijk werkster ook ten zuiden van de Taag. Door in 2012 in het bestuur te komen gaf mij dat de gelegenheid om naast de portugese wereld ook goed contact te houden met de nederlandse cultuur en mensen . Naast het genieten nu van onze twee heel jonge kleinkinderen hou ik ervan om me nuttig te maken  voor de vereniging en gezellige activiteiten te organiseren.

 

 

Yvonne Hollander, bestuurslid

Mijn naam is Yvonne Hollander. Ik woon sinds 2007 aan de zuidkant van de Taag. Ik woon samen met mijn partner. Ik heb 34 jaar bij de KLM gewerkt. Door corona ben ik vervroegd met pensioen gegaan om nog meer te kunnen genieten van het mooie Portugal. Het contact met andere Nederlanders hier vind ik altijd erg leuk en inspirerend. Voor mij ook één van de redenen om plaats te nemen in het bestuur van de Nederlandse Vereniging Lissabon.

 

 

Bart-Jan Schoenmakers, bestuurslid

Sinds 1996 woon ik in Lissabon met mijn Portugese vrouw. Ik werk bij het Portugese bureau van statistiek met als werkvelden geografische informatie en basisbestanden. Contact met andere Nederlanders is altijd belangrijk geweest, een van de redenen om actief te zijn in de Nederlandse Vereniging. In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om veel van Portugal te zien, te sporten waaronder Fietsen en Yoga, en ik ga regelmatig naar voetbalwedstrijden van Benfica.

 

 

Mark Fijen, bestuurslid

Ik  woon sinds begin 2019 met veel plezier samen met mijn vrouw Anouk in Portugal. Daarvoor hebben we 7 jaar in Brazilië gewoond. Ik ben bedrijfskundig ingenieur en werk zelfstandig als project manager voor projecten in Portugal en in het buitenland. Het laatste jaar heb ik me tevens gespecialiseerd in digitale marketing en social media management, vandaar dat ik binnen het bestuur het eerste aanspreekpunt ben voor de website van de Nederlandse Vereniging. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, ik wandel en heb ik de meerwaarde van yoga ontdekt.