Algemeen

Gaat u mee naar het museum ?

Beste leden, maar ook niet-leden zijn van harte welkom,

Ter gelegenheid van het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Portugal heeft het Rijksmuseum een schilderij van Rembrandt uitgeleend aan het Museu Nacional de Arte Antiga in Lissabon. Het betreft het werk: Landschap met Stenen Brug. Ook andere topschilderijen en een brief uit de Koninklijke Verzamelingen, die te maken hebben met de vroegere familieband tussen de Oranjes en de eerste Portugese dynastie, worden getoond.

Dit lijkt ons een goede aanleiding om een bezoek te brengen aan dit museum. We willen u daarom uitnodigen om op woensdag 15 november om 10.50 uur te verzamelen bij de ingang van het museum. We brengen dan gezamenlijk een bezoek aan het museum. Daarna willen we, met diegene die zin hebben, gaan lunchen. De entreekosten (6 euro) en de kosten voor de lunch zijn voor eigen rekening.

Het adres van het Museum Nacional de Arte Antiga is Rua das Janelas Verdes in Lissabon.

Graag tot ziens op 15 november.

Vriendelijke groeten,

Het Bestuur
Nederlandse Vereniging Lissabon