Algemeen

Sinterklaas 2020 in geheel nieuwe stijl

Sinterklaas December 2020

De Sinterklaascommissie heeft dit jaar wakker gelegen over de vraag ‘hoe moet het met de intocht van Sinterklaas in Lissabon dit jaar’ ?

In een jaar waar alles anders is dan anders, moesten we ‘creatief’ zijn en hoe leuk is het dan dat Sinterklaas zelf met een heel goed idee kwam! Sinterklaas stelde voor dat de Sinterklaascommissie een e-mail aan alle leden van de NV Lissabon zou sturen om aan de kinderen te laten weten dat Sinterklaas op 5 december met ze wilde Skypen ….. Wat een geniaal idee.

43 Kinderen wilden heel graag met Sinterklaas Skypen en daarom werd er een schema opgesteld met de tijden waarop de kinderen konden inloggen en zo direct contact hadden met Sinterklaas. Wat was het een speciale ervaring, voor Sinterklaas, voor de kinderen en hun ouders en voor ons als commissie. Sinterklaas had het er druk mee, en had voor ieder kind een luisterend oor en soms hele goede tips..

Zoals elk jaar hadden we ook dit jaar een ‘raad’ spelletje; ‘Hoeveel speculaasjes liggen er in de schaal’ ? Er werd druk nagedacht, en gerekend, maar uiteindelijk waren er 3 winnaars. De prijs is een spannend monopoly spel, gedoneerd door KLM. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de gewonnen spellen bij de winnaars bezorgd worden.

Kortom, een andere beleving voor ons allemaal, maar een succes was het.

Wij hopen dat alle kinderen een heel leuk en gezellig Sinterklaasfeest thuis hebben gevierd en wij zeggen ‘graag tot volgend jaar’.

De Sinterklaascommissie