Algemeen

Verslagje van Sinterklaasintocht 1 december 2018

Op zaterdag 1 december 2018 mochten wij als sinterklaascommissie, samen met heel veel enthousiaste kinderen, ouders en andere belangstellenden Sinterklaas en zijn pieten in Lissabon verwelkomen.

Het was voor iedereen op de kade nog even heel spannend of het wel zou lukken om de boot af te meren, want er stond een sterke stroming en het water in de Taag stond best laag. Maar gelukkig was de kapitein in staat om alles goed te laten verlopen.

 

Terwijl de kinderen liedjes zongen en hun meegebrachte tekeningen aan Sinterklaas gaven en ouders foto’s maakten, liep het hele gezelschap richting The Docks. Niet te geloven maar ook dit jaar was Sinterklaas zijn boek weer kwijt en moesten de kinderen helpen zoeken. Onder het genot van een drankje en (heel veel) zoete en hartige snacks, denk aan onze beroemde erwtensoep (!), ontstond een geweldige sfeer. Sinterklaas werd ook verwelkomd door de Nederlandse Ambassadeur in Lissabon, mevrouw Trooster, die samen met de kinderen zelfs een liedje zong. Ook waren er optredens van juf Sytske en juf Henriette, die met hun liedjes voor een swingende sfeer zorgden. Duo Corcova speelden samen met een flink aantal muzikantjes op gitaar en viool een aantal vrolijke sinterklaasliedjes.

Daarna deelden de pieten aan alle kinderen een cadeautje uit en toen het feest voorbij was kregen de kinderen een chocoladeletter, een zakje pepernoten en een kleurplaat mee naar huis.

 

Sommige kinderen vonden het jammer dat de pieten geen strooigoed bij hadden maar alleen taaitaai poppetjes, maar ze hebben beloofd om volgend jaar weer lekker veel strooigoed mee te nemen.

Wij vonden het leuk om deze feestelijke dag te organiseren en sluiten af met ‘tot volgend jaar’.

 

De Sinterklaascommissie