Algemeen

Sinterklaas (toch ?) in Lissabon ?

Wat was het jammer voor de Sinterklaascommissie dat ze dit jaar wederom Sinterklaas niet konden verwelkomen in Lissabon. Maar wacht even, want we werden gebeld door Hoofdpiet, die ons vertelde dat Sinterklaas natuurlijk wel tijd had om met de kinderen die in Lissabon en omgeving wonen te bellen !! Wat waren we blij en we gingen dan ook meteen aan de slag om er toch een leuk (virtueel) evenement van te maken. Want welk kind wil nou niet ‘gebeld’ worden door Sinterklaas ? Iedereen toch ? Dus op zaterdag 4 december zat Sinterklaas voor de computer samen met twee heel vrolijke pieten, Techpiet en Vliegpiet. Sommige kinderen hadden mooie tekeningen opgestuurd, en van sommige tekeningen maakten we een schermafbeelding, waar Sinterklaas natuurlijk heel blij mee was. Er werd gezongen en gedanst voor de camera, de pieten hadden een raadspel meegenomen ‘hoeveel pepernoten zitten er in de schaal’ en zo werd het toch een heel gezellige ontmoeting met Sinterklaas en zijn pieten. Kijk onderaan naar de foto’s die tijdens het beeldbellen werden gemaakt en krijg een indruk van deze leuke dag. Het was hard werken voor Sinterklaas maar hij heeft ontzettend genoten van het feit dat hij nog zoveel kinderen persoonlijk heeft gesproken. Natuurlijk hopen wij als Sinterklaascommissie dat volgend jaar we weer een volledig feest kunnen organiseren.

Geniet van de foto’s en tekeningen die gemaakt zijn.

De Sinterklaascommissie