Algemeen

Wandeltocht en lunch

Wij begonnen onze wandeltour in Bairro Padre Cruz in Lissabon. Onze gids Marta stond ons op te wachten en heette ons welkom. Zij heeft ons eerst uitleg gegeven over de achtergrond van de streetart en de betekenis  hiervan voor de bewoners van deze wijk. In  het totaal zijn er meer dan 100 muurschilderingen en wij hebben daar een fractie van gezien.  Bij ieder kunstwerk gaf Marta achtergrondinformatie over de kunstenaar.. Al met al nam deze wandeltour ruim twee uur in beslag. Overigens voelde dat veel korter, wat zeker ook kwam door de enthousiaste manier van vertellen van de gids. De kunstwerken die voorbij kwamen waren indrukwekkend en prachtig om te zien.

Na deze wandeltour zijn we naar ons lunchadres in de wijk Carnide gelopen. Op een prachtig authentiek plein stond onze gedekte tafel klaar. We hebben genoten van een heerlijke lunch en gastvrije bediening. Al met al een super geslaagde dag.Als bestuur zijnde vinden wij het erg fijn dat we ook deze keer zoveel enthousiaste deelnemers hebben mogen verwelkomen.  Om de sfeer te proeven kunt u hieronder enige  foto’s bekijken.