Algemeen

Wijnproeverij

Zaterdag 14 mei j.l hebben we een bezoek gebracht aan de Adega Bacalhôa in Azeitão. Eerst troffen de leden en een paar niet leden elkaar bij de Patisserie Isabel en Christophe aan de Praça de República in Azeitão onder het genot van een lekker “koppie koffie”. Daarna gingen we allen lopende naar de Adega, die daar dichtbij is.

Een engels sprekende gids leidde ons allereerst door de tentoonstelling binnen in het gebouw genoemd “ Vergeten generatie” over drie joodse kunstenaars die de Holocaust hebben meegemaakt en overleefd; Erich Kahn (1904-1980), Eugen Hersch (1887-1967) en Fritz Lowen (1893-1970). Daarna was er nog een tentoonstelling geheten “Out of Africa” opgedragen aan Koningin Ginga en bijzonderheden uit Angola. We bezochten nog de donkere kelders met vaten met wijn met aan de muur vele panelen met portugese Azulejos van de XVI  tot de XX eeuw.  Daarna kwamen we eindelijk waar we eigenlijk voor kwamen, 😊 , bij de zaal waar we 3 verschillende wijnen kregen te proeven.

De lunch in Casas das Tortas was eenvoudig maar heerlijk. De eerste sardientjes van het jaar hebben we daar kunnen eten. Kortom een heel gezellige dag met  bijna 40 Nederlanders en Portugezen.