Algemeen

Bezoek aquaduct Lissabon, zaterdag 1 oktober

Op zaterdag 1 oktober hebben we een bezoek gebracht aan een van de toeristische hoogtepunten van Lissabon: het Aqueduto das Águas Livres en het reservoir Mãe d’Água das Amoreiras. Er waren zoveel aanmeldingen voor deze activiteit dat de inschrijvingen voortijdig gesloten moesten worden.

Tijdens ons gehele bezoek werden we begeleid door onze gids Tiago, die in het begin regelmatig werd onderbroken door de vele vliegtuigen die over kwamen vliegen. We kregen veel te horen over de geschiedenis van het aquaduct. Zo was er al een viaduct in de Romeinse tijd. Het huidige viaduct werd gebouwd tussen 1731 en 1799 en doorstond door de unieke constructie de aardbeving van 1755. Ten slotte was ook het uitzicht over Vale de Alcantra heel bijzonder om te zien.

Nadat we het aquaduct hadden bekeken, gingen we richting het reservoir Mãe d’Água das Amoreiras, van waaruit het water werd verspreid over de stad. Het laatste stuk van onze route liep weer door het aquaduct. Het bezoek eindigde op het dak van het reservoir met opnieuw een mooi uitzicht over Lissabon.

Na afloop zijn we samen gaan eten in een gezellig restaurant. Al met al was het een hele geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Hopelijk geven de foto’s een goede indruk!