Algemeen

Sinterklaasfeest 3 december 2022

Gelukkig konden wij op 3 december Sinterklaas weer verwelkomen in Lissabon. De Sint en de Pieten kwamen ons bezoeken bij Fundação do Gil. Alle kinderen wachtten met spanning op zijn komst. Nadat er luid werd gezongen: Sinterklaasje kom maar binnen, kwam hij eindelijk tevoorschijn met zijn Pieten. Wat een opluchting!

Nadat Sint was gaan zitten op zijn versierde stoel kwam de plaatsvervangend ambassadeur, Mevrouw Esra Sen, hem en alle aanwezigen verwelkomen. Hierna ging Sinterklaas kletsen met de kinderen. Sommige kinderen werden naar voren geroepen omdat de Sint wat persoonlijks aan hun wilde vragen.

Om de Sint wat uit te laten rusten had hij spelletjes klaar gezet. Ook konden de kinderen buiten in de speeltuin lekker ravotten. Nadat de kinderen weer binnen waren had meester Nick met zijn leerlingen een leuk dansje voorgedragen. Iedereen mocht meezingen!

Aan het eind van deze feestelijke middag konden alle kinderen hun kadootje ophalen bij de Pieten. Sint begon toen aardig moe te worden. Het werd tijd om af te sluiten met het alom bekende lied: Dag Sinterklaasje. Na 3 jaar wachten was het weer genieten om Sinterklaas en zijn Pieten te ontvangen. Tot volgend jaar!