Algemeen

Sinterklaasintocht Lissabon 2019 – Een fantastisch feest

Als Sinterklaascommissie is het elk jaar weer een eer om dit mooie feest te organiseren voor de Nederlandse en Belgische kinderen, hun ouders en grootouders, die in Lissabon en omgeving wonen.

Sinterklaas en zijn pieten hadden er zin in, ook al stond er erg veel wind en waaide Sinterklaas bijna van de boot af !!! Maar alles kwam goed en zo konden we samen een mooi feestje bouwen in The Docks.

Sinterklaas werd dit jaar verwelkomd in Lissabon door assistent Ambassadeur Christianne Bleijenbergh, en daarna gingen de festiviteiten van start. Een pietendans samen met juf Sytske om op te warmen en daarna konden de kinderen een spelletjescircuit afwerken. Wat was er zoal te doen? Sjoelen, blik gooien, zaklopen, raden hoeveel schuimpjes in de pot zaten, cadeautjes in een schoorsteen gooien en stoelendans en heel veel kindjes hebben samen een grote tekening gemaakt voor Sinterklaas. Uiteraard was er volop erwtensoep, zoete en hartige lekkernijen en zo hebben we er samen met ca. 300 ! kinderen en volwassenen een mooie middag van gemaakt. Aan het eind van de middag kregen alle kinderen een cadeautje, een rugtasje met een chocoladeletter, een zakje strooigoed en nog meer leuke speeltjes …

Wij bedanken alle enthousiaste kinderen, ouders, vrijwilligers en sponsors voor een prachtige middag. Tot  volgend jaar.

 

De Sinterklaascommissie

 

Een fotoimpressie: