Algemeen

Wandeling Sacavém – 13 september 2023

Op 13 september hebben we, onder leiding van een gids, de wijk Quinta do Mocho in Sacavém bezocht. Om 10.00 uur zijn we in de Casa de Cultura begonnen, met het bekijken van een prachtige expositie. Door middel van plexiglas blokken was de wijk Quinta do Mocho nagebootst met op de zijkant van de blokken afbeeldingen van de streetart die we later op ware grootte bekeken hebben. Prachtig!

Voordat we hier naar binnen zijn gegaan heeft onze gids José ons  de geschiedenis van de wijk Quinta do Mocho uitgelegd. Door zijn enthousiaste manier van spreken lukte het de gids om ons op  de serieuze problemen die de wijk hebben geteisterd te wijzen. Er was lange tijd sprake van veel criminaliteit, onveiligheid, werkeloosheid en andere problemen waardoor de wijk door veel mensen vermeden  werd. Ook vertelde de gids over de verbeteringen die er sinds 2014 in de wijk zijn,  mede dankzij het streetart project dat wij deze dag gingen bezoeken.

Na 3 uur  door de wijk geslenterd te hebben , de meer dan 100 werken van streetart te hebben bekeken en naar de interessante verhalen van José te hebben geluisterd was het tijd voor de lunch. Aangezien de meest bewoners van Quinta do Mocho van het Afrikaanse continent afkomstig zijn hebben we genoten van een authentiek Afrikaanse lunch:  Muamba de Galinha de Angola. Een prima afsluiting van een erg gezellige dag!