Algemeen

Bezoek aan het opvangcentrum van de Iberische wolf in Mafra, 2 maart 2024

Afgelopen zaterdag 2 maart brachten we een bezoek aan het opvangcentrum van de Iberische wolf in Mafra (Centro de Recuperação do Lobo Ibérico). Die dag regende het heel erg veel, maar we hadden het geluk dat de echt zware regenbuien uitbleven.

We werden ontvangen door Cátia. Ze vertelde ons uitgebreid over het reilen en zeilen van het centrum en natuurlijk over de Iberische wolf zelf.

In het wolvenopvangcentrum worden wolven opgevangen uit dierentuinen, waar ze onvoldoende ruimte hebben, of andere locaties waar ze niet thuishoren. Nu zijn er een totaal van acht wolven, die in een aantal afgebakende gebieden leven.

Samen met onze gids hebben we een wandeling gemaakt door het gebied. Natuurlijk wilden we graag een van de wolven zien, maar helaas waren ze erg schuw en lieten zich niet zien. Hoewel we een poging hebben gedaan om ze te spotten vanaf een beschutte plek, kregen we geen van hen te zien. Misschien hielden ze zich schuil voor de regen?

Ondanks dat we de wolven niet konden zien was dit bezoek toch heel bijzonder!

Na afloop genoten we van een gezellige lunch in het restaurant Improvavel, gelegen in het hart van Mafra. Het lekkere eten en het levendige gesprek waren een hele goede afsluiting. Ondanks de regen en de schuwe wolven kunnen we dus terugkijken op een geslaagde dag!