Algemeen

Feest ter ere van S. Antonio in Lissabon – 12 en 13 juni

Hallo,
Indien u het geluk heeft om op 12 en 13 juni in Lissabon te zijn, kunt u genieten van de festiviteiten die georganiseerd worden ter ere van de geboortedag van de heilige S. Antonio.

Op maandag 12 juni is ’s avonds in de Avenida da Liberdade een grote parade, waarin mensen uit iedere buurt van Lissabon, dansend en paraderend proberen in de gunst van de jury en het publiek te komen. Met recht een belevenis!

Maar dit feest gaat niet alleen om de parade, want in de smalle straatjes van Alfama, Graca, Bica, Mouraria en Madragoa kun je genieten van vers gegrilde sardines, de beroemde koolsoep (cabbage soup) en live optredens. Hier danst u op straat met uw (nieuwe) vrienden en met de lokale bevolking. Het feest gaat door tot in de vroege uurtjes. Heeft u op 13 juni nog energie dan kunt u gaan kijken naar de processie van S. Antonio, die vertrekt vanaf de S. Antonio kerk in Alfama, de plaats waar de heilige is geboren rond 1193.

Kortom, beleef Lissabon op een bijzondere manier, door deel te nemen aan deze festiviteiten. Let op, de parkeergarages in het centrum zullen gesloten zijn en de beste manier van transport is het openbaar vervoer.

Wij wensen u een geweldig feest toe.
Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *