Algemeen

Bezoek museum Arqueológico do Carmo in Lissabon op 5 april 2023

Vanaf 10.30 verzamelden wij ons voor de ingang van het museum. Onder het genot van een kopje koffie werden er handen geschud, werd er kennisgemaakt en even bij gekletst.

Om 11.30 gingen we onder begeleiding van een Portugees sprekende  gids het museum binnen. Daar stonden we dan, in de ruïne van de kerk. Mooie ervaring. Tot deze kerk behoorde ook een klooster. Beide gebouwen zijn zwaar beschadigd tijdens de aardbeving in 1755. Het dak stortte volledig in en is nooit herbouwd. Onze gids wist heel erg veel te vertellen over de geschiedenis van dit alles. Binnen in de kapellen konden wij opgegraven prehistorische objecten en gotische tombes aanschouwen. Ook hierover wist onze gids veel te vertellen. Zoveel zelfs dat we helaas moesten stoppen om te gaan lunchen. Het bezoek aan dit museum was het absoluut waard!

Om 13.00 hadden we gereserveerd voor de lunch bij restaurant Terraços do Carmo. Daar kon nog gezellig na gepraat worden. Plus dat de innerlijke mens ook aan bod kwam. Al met al een geslaagde dag met veel nieuwe indrukken en informatie!